اصول محتوا نویسی

تولید محتوا چیست؟
تولید محتوا، شامل ایجاد و تولید محتواهای متنی یا بصری مانند فیلم و عکس و... است که با هدف جذب کاربر و مشتری برای دستیابی به اهدافی چون، خرید محصول و خدمات یک شرکت تدوین میشود. به بیانی دیگر، هر محتوایی که در جهت رفع دغدغه، نیاز کاربر، سرگرمی و یا یادگیری باشد.
در ادامه به مراحل نگارش و خلق یک محتوا، اشاره خواهیم کرد.
دو مسیر اصلی خلق محتوا
هدف از نگارش
اولین گامی که در زمان قلم برداشتن باید بردارید، پاسخ به پرسش چرایی نویسندگی است.
این پرسش را شخصی سازی کنید و با خود، صادقانه فکر کنید که هدف تان از خلق دنیای انتزاعی به وسیله کلمات چیست؟
آیا میخواهید تبدیل به نویسنده ای شوید که کتاب هایش در قفسه پرفروش های هفتگی یک نمایشگاه جای گرفته یا قلم تان را در دنیای کسب و کارها و معرفی محصولات یک برند تجاری به کار ببرید؟
برای شروع، هدف تان از نوشتن را مشخص کنید.
کسب تجربه
افراد معمولا به دو دلیل به سمت محتوا نویسی و نوشتن می روند؛ یا عاشق نگارش و بیان افکار در قالب کلمات هستند و یا علاقه و استعدادی در این زمینه ندارند و به اجبار در این مسیر ورود پیدا کرند؛ اما نوشتن یک رکن اساسی و مهم دیگری دارد و آن، مهارت است. اگرعلاقه بذر جوان تازه کاشته ای شده ای باشد، مهارت و کسب تجربه آن را به نهال سر سبزی مبدل خواهد کرد.
تا این جا می توان اینطور بیان کرد که، تولید محتوا نیاز به علاقه و کسب مهارت مورد نیاز دارد تا در نهایت یک کارشناس تولید محتوای آزموده شویم.
تعریف کارشناس تولید محتوا
بیل گیتس در ژانویه 1996 در وبلاگ خود از اهمیت تولید محتوا در اینترنت و دنیای آینده صحبت کرده بود وهم اکنون هم که در سال 2022 هستیم شاهد جریان پیشرفت سریع تکنولوژی و بازاریابی های دیجیتال هستیم.
از نظر بیل گیتس، کارشناس تولید محتوا کسی است که با کمک هنر نویسندگی و خلق محتوای جذاب و اصولی مسیر فروش محصولات و آگاهی افراد از برندها را تسهیل میکند.
بعد از شناخت کلی از مفهوم تولید محتوا و کارشناس تولید محتوا بهتر است به سراغ اصول حاکم بر این حوزه برویم.
اصول تولید محتوای صحیح حرفه ای
داشتن ایده و هدف برای تولید محتوا
صرف نظر از فعالیتی که در صفحه شخصی یا کاری تان انجام می دهید، داشتن ایده های نو و مبتکارانه شما را به عنوان فردی صاحب سبک از فراد دیگر متمایز میکند.
شناسایی جامعه هدف برای تولید محتوا
اولین گام برای آنکه بتوانید با مخاطبان تان ارتباط موثر و خوبی داشته باشید، شناسایی آن هاست.
اگاهی ازاین موضوع که مخاطبان ما در چه رده سنی قرار دارند و مایل به دریاف چه نوع اطلاعات و پیامی از ما هستند به کشف زبان و لحن مناسب برای ارتباط سازنده تر و در نتیجه، دستیابی به اهداف مان می انجامد.
استفاده از همه ی ابزار تولید محتوا
برای خلق یک محتوای جذاب و خواندنی، علاوه بر تسلط بر ادبیات و اصول نگارشی، با کمک ابزاری چون تصاویر، انیمیشن یا پادکست ها میتوان مخاطب را نسبت به مطالب مشتاق تر کرد.
فراگیری اصول نوشتن به درستی
چه نویسنده ای باشید که در زمینه ی علمی مطلب می نویسد یا علاقه مند به نگارش مطالب اجتماعی و حتی طنز باشید، فراگیری اصول جمله نویسی، محل قرار گیری علائم نگارشی، به خوانا و روان شدن مطالب برای مخاطب کمک میکند.
در نوشتن محتوا مانند یک شخص حرفه ای عمل کنید
برای داشتن بهترین عملکرد، در زمینه مطالبی که مینویسید دانش و اطلاعات کافی را کسب کند.
اگر مخاطبی که وارد صفحه شما میشود احساس کند خودتان به عنوان نویسنده، تسلط کافی برمفاهیم و جملات به کاربرده شده ندارید، با یک کلیک از صفحه شما خارج میشود و اینگونه به راحتی یک مخاطب را از دست میدهید.
شناسایی رقبا
همانطور که در بالا هم اشاره کریم، تسلط کافی بر زمینه ای که در آن به تولید محتوا پرداخته اید، در نگارش و انتقال پیام نقش مهمی دارد؛ از سمت دیگر شرایطی را فراهم میکند تا وقت بیشتری برای شناسایی رقبا و الگوهای به کاربرده اشان داشته باشید؛ همچنین شرایطی را فراهم میکند تا بتوانید به میزان رضایتمندی مخاطبان آنان را هم کشف کنید.
این شناسایی بستری را فراهم میکند تا بتوانید با آنالیزم شرایط استراتژی های لازم را در ادامه پی ریزی کنید.
گزینش عنوان مناسب
عنوان مناسب مانند ویترین محتوا می ماند.
هر چه قدر که عنوان تان گویا و کوتاه تر باشد مخاطب به دنبال کردن مطلب تشویق میسشود.
بعد از انتخاب عنوان مناسب، از به کارگیری کلیدواژه های مهم و ارجاع به لینک های مرتبط غاف نشوید.
داشتن روحیه کنجکاوی
یکی از فاکتورهای مهم یک کارشناس تولید محتوا، کنجکاوی، پرسشگری و الهام گرفتن از پدیده های جاری در زندگی است؛
که امروزه با کمک دسترسی آسان به اینترنت میتوان این نیاز را به مسیر درستی هدایت کرد.
اگر کارشناس علاوه بر سرچ سریع، سطح زبان انگلیسی خوبی هم داشته باشد در این صورت امکان دست یابی به مطالب جدید مقالات و ژورنال های اصلی را دارد.
محتوا را طبقه بندی کنید
مهم نیست که در وب سایت تان مطالب روز را از هرشاخه ای گزینش میکنید و یا در حوزه به خصوصی تولید محتوا دارید.
داشتن یک طبقه بندی به کاربر کمک میکند تا به راحتی به مطالبی که میخواهد دسترسی یابد، در نتیجه علاوه بر سهولت دسترسی، کاربر نتیجه مطلوبی از بازید صفحه شما را کسب کرده.
پذیرش چالش های تولید محتوا
یک تصور غلط این است که، تولید محتوا فعالیت آسان است و به راحتی میتوان در آمد به کسب در آمد رسید.
تولید محتوا فعالیتی پویا است و باتوجه به داغ شدن بازار کسب و کارهای انلاین، درصد زیادی از مردم در پی به کارگیری تکنیک های آن هستند، از این روز وجه تمایز شما با رقبای تان باید در فراگیری مهارت های مختلف و تسلط بر ابزارهای اینترنتی و مارکتینگ باشد.
- ۰۱/۰۴/۲۱
- ۲۳ نمایش